5 шокиращи филма, базирани на реални престъпления

Филмите са чудесен източник на забавление. Когато гледате нещо, което се основава на истинска история, то може да стане още по-интересно.

Независимо дали обичате да гледате документални филми от реалния живот или искате да опитате различен жанр или филм, тези, базирани на реални престъпления, определено имат огромна привлекателност за много хора.

Дори и да не искате да гледате нито един, ще бъдете изумени какво можете да научите.

Може дори да видите филми в този списък, за които не сте подозирали, че се основават на престъпления от реалния живот!

 

1. Град на Бог (2002)

Този филм е базиран на някои от житейските събития на фотографа Уилсън Родригес. Филмът се развива в Рио де Жанейро и проследява нарастването на организираната престъпност в едно от местните предградия. Обхващащ времеви интервал от 60-те до 80-те години. Следва банда престъпници, които обират, убиват и раздават наркотици.

 

2. Спомени за убийство (2003)

Разположен в Южна Корея в края на 1980-те, този истински филм за престъпления разказва историята на Детектив Парк и Детектив Сео, когато те се опитват да разкрият тежки престъпления, включващи изнасилване и убийство.Двата персонажа са привлекателни за много зрители чрез комедийните аспекти на този филм, което го прави уникален и интригуващ трилър за гледане.

 

3. Кучешки ден следобед (1975)

След като банка в Бруклин беше ограбена през 1972 г., беше написана статия от списание LIFE, която по-късно даде вдъхновение за този конкретен филм. Филмът излиза през 1975 г., малко след самия грабеж. След като банков обир се обърка и Сони, Сал и Стиви намират само малко над 1000 долара в сейфа, следва ужасяващ следобед на отвличането и исканията. С участието на легендарния Ал Пачино, това трябва да се види за всички истински фенове на престъпността.

 

4. Вълкът от Уолстрийт (2013)

С участието на Леонардо Ди Каприо, този филм беше истински хит в кината, когато излезе през 2013 г.Базиран е на историята на Джордан Белфорт, който прекара 22 месеца в затвора, след като се призна за виновен за измами и други престъпления, свързани с фондовия пазар. През 2007 г. той решава да публикува своите мемоари „Вълкът от Уолстрийт“ , който по-късно е превърнат в популярния филм, който е днес. След като се включи на фондовия пазар, Джордан Белфорт скоро научава за типичната култура на алчността, която толкова често преобладава в тази индустрия. Агресивен с тактиката си за продажби и с идеята, че основната му цел е да печели сам, Белфорт скоро спечели огромни суми от престъпна и измамна дейност.

 

5. Обществени врагове (2009)

През 2004 г. Брайън Бъроу написа книга, озаглавена „ Обществените врагове: най-голямата вълна на престъпността в Америка и раждането на ФБР, 1933-34 “. Джон Дилинджър е един от престъпниците, включени в книгата, която се фокусира върху ерата на Голямата депресия в Америка. Public Enemies се основава свободно на събитията, описани в книгата на Бъроу. Трагична приказка за любов, престъпност и приятелство, филмът е любим сред много любители на истински криминални филми.Романсът между Джон Дилинджър и Били Фречет, приятелствата както в затвора, така и извън него и безмилостното преследване на ФБР прави този филм интересен часовник за всички.

 

Източник: thefactsite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *