Бойко Борисов се отказа от депутатското си място

  • Премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция на пътя към Рилския манастир, обяви в профила си във Фейсбук, че е подал заявление в Централната избирателна комисия и се е отказал от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които е бил избран.

Лидерът на ГЕРБ бе водач в листите на партията в 25 МИР в София и в Пловдив. 

Аз спечелих лидерските двубои и Нинова, и Слави Трифонов, и Христо Иванов – навсякъде ги победих. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме – зад всеки един политик стоят гласовете на много хора„, заяви Борисов.

Премиерът не пропусна да отбележи резултата на БСП от изборния вот, като изтъкна, че такова срутване като на БСП, той не е виждал. Според окончателните данни на Централната избирателна комисия, социалистическата партия е на трето място, печелейки малко над 15 на сто от гласовете на избирателите. „Призивът ми е да не се обиждат избирателите, на която и да е партия. Дали са наши, дали на Слави, Христо, Мая, Корнелия – няма значение – това са български граждани. Не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Защото, нали знаете, не викай Дявола. Нас ни наричаха срутище. Ние спечелихме в 24 района, БСП в три. Е, тези, където се срутиха, да си направят изводи и другият път да победят. С тези обиди до там се докараха. И понеже вече прекаляват със заплахите си, а са демократи, днес под

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *